Auto Draft

SWEETNYA WANY HASRITA CAKAP PERKENALKAN WANY PUNYA BUAH HATI SAMBIL KHAI BAHAR TERSENYUM MALU!

Auto Draft

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Istilah endearment adalah perkataan atau frasa yang digunakan untuk mengatasi atau menggambarkan objek seseorang, haiwan atau tidak mati yang mana penceramah merasakan cinta atau kasih sayang. Terma endearment digunakan untuk pelbagai alasan, seperti ibu bapa yang menangani anak-anak mereka dan kekasih yang saling menasihati.

Kata-kata semacam itu tidak boleh digunakan pada asalnya, mempunyai persamaan dengan maknanya pada makna yang dilampirkan apabila digunakan sebagai istilah memikat, contohnya memanggil “labu” yang lain. Sesetengah perkataan jelas berasal daripada satu sama lain, seperti “kekasih” dan “manis”, sementara yang lain tidak mempunyai persamaan etimologi, seperti “bayi”, “babe”, dan “cutie”. “Madu” telah didokumentasikan sebagai istilah yang menarik dari sekurang-ku

Setiap istilah endearment mempunyai konotasi sendiri, yang sangat bergantung pada keadaan yang digunakan, seperti nada suara, bahasa tubuh, dan konteks sosial. Mengatakan “Hey baby, you look good” sangat berbeza dari penggunaan “Baby, jangan berenang di ujung kolam!” Istilah tertentu boleh dilihat sebagai menyinggung atau merendahkan, bergantung kepada konteks dan pembesar suara.

Para feminis telah mengadu bahawa sementara ‘terma kata cinta adalah kata-kata yang digunakan oleh kawan rapat, keluarga, dan pencinta … mereka juga digunakan pada wanita oleh orang asing yang sempurna … double standard’ – kerana ‘antara orang asing yang termaklum memikat penghakiman ketidakcekapan di bahagian sasaran ‘. Ada juga yang mengatakan bahawa, dalam suasana tidak formal seperti sebuah pub, ‘penggunaan istilah daya tarikan di sini adalah strategi kesopanan positif.

Sila tonton video:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *